Bikefitting Pro: voor maximaal resultaat!!

De Bikefitting Pro is de ‘grote broer’ van onze Bikefitting Comfort. We doen dezelfde metingen en analyses en gaan nog een (professioneel) stapje verder. Met een uitgebreide 3D-positiebepaling en een pedaalanalyse.

Tijdens deze meting draag jij je eigen fietskleding en monteren we je eigen zadel en pedalen op de pasfiets, voor een zo gedetailleerd mogelijk resultaat.

We beginnen natuurlijk met een intakegesprek met koffie en horen graag wat jouw sportieve doelen zijn. Heb je een uitdaging, wedstrijd in het verschiet? Of wil je vooral met plezier en zonder blessures blijven fietsen? We horen ook graag of je bepaalde lichamelijke klachten hebt.

Professionele fietsmeting in de praktijk

We beginnen met een lenigheidstest van je core.

Daarna voeren we een schoenplaatjesanalyse uit voor een perfecte afstelling en een maximale krachtoverbrenging.

Op basis van de breedte van jouw zitbotjes bepalen we vervolgens de juiste afstelling van jouw zadel.

Dan is het nu tijd voor een zogeheten een statische meting. Daar bepalen we op basis van tien meetpunten op jouw lichaam (o.a. lengte borst, bovenbeen, voet, arm, etc.) de optimale houding op de fiets en natuurlijk de fietsmaat. Het systeem houdt rekening met de flexibiliteit en de vormen van jouw lichaam. We stellen de pasfiets in op basis van deze meting.

In een professionele pedaalanalyse meten we hoe efficiënt jouw trapbewegingen zijn en hoe jouw krachten omgezet worden in een vooruitgaande beweging.

Vervolgens kijken we met een camera 3D dynamische fit hoe je op je fiets zit en volgen het advies van het systeem om eventueel zaken bij te stellen. Met bikefittingsoftware bepalen we zo jouw ideale instellingen. En zien we direct waar je mogelijk energie verliest of ongemakkelijk fietst.

Vervolgens doen we opnieuw een pedaalanalyse om het eindresultaat goed neer te zetten.

Daarna analyseren we jouw voeten. Zo wordt duidelijk via welke plek onder de bal van jouw voet je het beste kracht zet. Als je wilt, kun je op maat gemaakte Currex inlegzolen aanschaffen. Hiermee voorkom je krachtverlies.

Met onze speciale laserapparatuur zetten we vervolgens alle ideale instellingen over op jouw eigen fiets. Je bent klaar voor jouw volgende sportieve prestatie!

We bespreken alle uitkomsten en geven je persoonlijk advies. Het rapport én het filmpje met de 3D-motion van jouw persoonlijke bikefitting krijg je uiteraard mee naar huis.

Currex BikePro inlegzolen

Currex BikePro steunzolen zijn ontworpen voor sportieve fietsers! Ze ondersteunen je voet optimaal. En daarmee voorkom je tintelende voeten of een doof gevoel. Of je nu een ‘gemiddelde voet’ of platvoeten hebt, de zolen bieden extra stabiliteit en steun. 

Praktisch

TIP VAN KOOS

“Je voet is het ‘fundament’ voor optimaal fietscomfort. Daarom besteden we in onze bikefittings veel aandacht aan de voeten. Zo moet bijvoorbeeld de opgaande voet zo laag mogelijk blijven. Zo verlies je weinig mogelijk kracht.”

Wil jij zorgeloos en met plezier fietsen?

Maak een afspraak voor een professionele bikefitting.

Nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes en acties? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!