Schoenplaatjes: de basis voor optimaal fietscomfort

De schoenplaatjes onder je fietsschoenen zijn belangrijker dan je misschien denkt. Want ze zorgen, als ze juist zijn ingesteld, dat je het beste kracht kunt overbrengen. De zogeheten pedaallijn ten opzichte van de voet is immers essentieel voor je fietsprestaties. Wist je dat bij veel fietsers deze schoenplaatjes op de foute plek zitten? Dat heeft grote gevolgen voor je prestaties en je comfort. Want de plaatjes zorgen voor de juiste bewegingspositie van je onderbeen. Zo kunnen je voeten de pedalen op de meest natuurlijke, efficiënte en comfortabele manier rond krijgen.

Benieuwd hoe het met de positie van jouw schoenplaatjes is gesteld? Doe dan een analyse in onze bikefitting studio.

Heb je klachten, voel je onnodige weerstand of wil je gewoon zeker weten dat alles optimaal is afgesteld?

Op onze speciale pasfiets meten we vervolgens de speling aan beide kanten van de schoenplaatjes. Het is belangrijk dat de voet niet te ver naar voren of naar achteren staat op het pedaal. Ook moet de voet in een zo natuurlijk mogelijke positie worden gedwongen tijdens het fietsen. We kijken naar de rotatie en de juiste uitlijning. Zo kun je optimaal kracht zetten, ervaar je zo min mogelijk weerstand en zo veel mogelijk comfort. En last but not least: je voorkomt dat je beperkt wordt in je bewegingen!

Currex inlegzolen

Currex BikePro steunzolen zijn ontworpen voor sportieve fietsers! Ze ondersteunen je voet optimaal. En daarmee voorkom je tintelende voeten of een doof gevoel. Of je nu een ‘gemiddelde voet’ of platvoeten hebt, de zolen bieden extra stabiliteit en steun.

Enjoy the ride!

Praktisch

Nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes en acties? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!